Η ΕΜΚΕΘΙ διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Θέατρο, Nεαρό Kοινό, Ψυχαγωγία, Eκπαίδευση” το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου από 10:00 έως 13:00 στο θέατρο Τόπος Αλλού. Στην ημερίδα εξετάστηκαν και κατατέθηκαν εμπειρίες, έγιναν τοποθετήσεις στα θέματα-προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδικό θέατρο, στα κριτήρια επιλογής, αλλά και στην ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών από τους θιάσους, στη διερεύνηση των μεθόδων τρόπου επιλογής παραστάσεων αλλά και στο πως να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην εξέλιξη της σχέσης μεταξύ σχολείων, εκπαιδευτικών και θιάσων.

Οι θεματικές ενότητες ήταν:

  • Θέατρο για νεαρό κοινό. Διαμορφώνοντας το κοινό του αύριο
  • Θεατρική αγωγή στο πλαίσιο της αισθητικής αγωγής
  • Κριτήρια επιλογής θεατρικών παραστάσεων από τους εκπαιδευτικούς (ποιοτικά οικονομικά τυπικά)
  • Μικρές παραγωγές – υπερπαραγωγές

Ομιλητές: Κώστας Γεωργουσόπουλος Εκπαιδευτικός – κριτικός θεάτρου – συγγραφέας, Τάκης Τζαμαργιάς – Εκπαιδευτικός/Σκηνοθέτης μέλος ΕΕΠ του ΠΤΔΕ/ΕΚΠΑ και τα μέλη της ΕΜΚΕΘΙ Νίκος Καμτσής – Σκηνοθέτης Θέατρο Αερόπλοιο, Μαίρη Ραζή – ηθοποιός Υπεύθυνος Παιδικής Σκηνής Πρόβα, και Ντοντό Σαντοριναίου – υπεύθυνος παιδικής σκηνής Θεάτρου Φούρνος.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις ανθρώπων του θεάτρου που δραστηριοποιούνται με επιτυχία χρόνια στο παιδικό θέατρο καθώς και μελών Παιδικών Θιάσων και εκπαιδευτικών.

 

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αγαπητού ηθοποιού, σκηνοθέτη και συγγραφέα Δημήτρη Σεϊτάνη, ιδρυτικού μέλους της ΕΜΚΕΘΙ, που αφιέρωσε τη ζωή του στο θέατρο για παιδιά.


0 Comments

Απάντηση