Αγαπητά μας μέλη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΚΕΘΙ οργανώνει μία πλατφόρμα, τα – Θεατρικά Σταυροδρόμια 2018 (Theatre Crossroads 2018) – κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν ελληνικές παραστάσεις σε ξένους προσκεκλημένους -εκπροσώπους θεατρικών φεστιβάλ και θεατρικών οργανισμών.

Το τετραήμερο αυτό είναι από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2018. Κατά την διάρκεια του τετραημέρου, Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες θα παρουσιάσουν παραστάσεις τους ενώ για μία από τις 4 ημέρες της πλατφόρμας θα παρουσιαστούν παραστάσεις Κρατικών Οργανισμών.

Η οργάνωση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία και ευθύνη της Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ.

Οι θίασοι που θέλουν να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους θα είναι κατ αρχήν μέλη μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ έχει πάρει τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Ενέκρινε Καλλιτεχνική Επιτροπή η οποία θα κάνει την επιλογή των παραστάσεων και αποτελείται από τους Δηώ Καγκελάρη, Πάρη Μέξης, Σάββα Πατσαλίδης, Ολιβιέ Ντεκότ, Εύη Προύσαλη.

2) Οι αιτήσεις από τους θιάσους για τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα Θεατρικά Σταυροδρόμια 2018 έχουν καταληκτική ημερομηνία 15/10/18.

3) Οι θίασοι μπορούν να προτείνουν παραστάσεις που έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν στέλνοντας το αναγκαίο οπτικοακουστικό υλικό, παραστάσεις που ήδη παίζονται ή ακόμα και παραστάσεις που βρίσκονται σε διαδικασία προβών και μπορούν να παρουσιαστούν το διάστημα 13 με 16 Δεκεμβρίου.

4) Οι θίασοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη μετάφραση των κειμένων των παραστάσεων στα αγγλικά και τους υπέρτιτλους.

5) Στην περίπτωση που κάποιος θίασος ο οποίος δεν έχει στέγη, θέλει να παρουσιάσει την παράσταση του και ζητάει την συνδρομή της ΕΜΚΕΘΙ, μπορούμε να τον υποστηρίξουμε.

Υπεύθυνη για την διοργάνωση από πλευράς Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ είναι η Άσπα Τομπούλη με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε στο aspatombouli@gmail.com.

Το ΔΣ της ΕΜΚΕΘΙ