Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 4/12/2018

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της δράσης «Θεατρικά Σταυροδρόμια 2018» (Theatre Crossroads 2018) που θα πραγματοποιηθεί σε θέατρα της Αθήνας από 13 έως 16 Δεκεμβρίου 2018, σε συνέντευξη τύπου της Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ (Ένωσης μη κερδοσκοπικών θιάσων) η οποία φέρει την ευθύνη της οργάνωσης.

Τα «Θεατρικά Σταυροδρόμια» είναι πλατφόρμα παρουσίασης ελληνικών παραστάσεων σε ξένους προσκεκλημένους – εκπροσώπους θεατρικών φεστιβάλ και θεατρικών οργανισμών του εξωτερικού και οργανώνεται για πρώτη φορά από την Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ., υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

Στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/12 στο Polis Art Café, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για τα Θεατρικά Σταυροδρόμια 2018 και ανακοινώθηκαν οι παραστάσεις που επελέγησαν από την Καλλιτεχνική Επιτροπή (και θα παρουσιαστούν με αγγλικούς υπέρτιτλους),  καθώς και οι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό.

Τα Θεατρικά Σταυροδρόμια 2018 παρουσίασαν η πρόεδρος της Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ. Αιμιλία Υψηλάντη, η αντιπρόεδρος και υπεύθυνη της διοργάνωσης Άσπα Τομπούλη και ο Πάρης Μέξης ως εκπρόσωπος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, ο οποίος ανακοίνωσε τις θεατρικές παραστάσεις που συμμετέχουν στη δράση.

Παρέμβαση έκανε ο Στάθης Λιβαθινός, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου που συμμετέχει με 2 παραστάσεις, και ο οποίος δήλωσε την θεσμική και προσωπική υποστήριξή του στην πρωτοβουλία της ΕΜΚΕΘΙ.

Παρόντες ήσαν μέλη της Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ. (Κωστής Καπελώνης, Ντοντό Σαντοριναίου, Κώστας Δελακούρας, Μαίρη Ραζή, Βίλλη Σωτηροπούλου, Βασίλης Βλάχος, Άννα Ελεφάντη, Αννέττα Παπαθανασίου κ.ά.) καθώς και καλλιτέχνες που οι παραστάσεις τους θα λάβουν μέρος στη δράση (Δημήτρης Κουρτάκης, Λουίζα Βάιολετ, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος κ.ά.).

Η Επιτροπή που επέλεξε τις παραστάσεις αποτελείται από τους: Δηώ Καγκελάρη, Πάρη Μέξη, Ολιβιέ Ντεκότ, Σάββα Πατσαλίδη, Εύη Προύσαλη και ορίστηκε μετά από σχετική έγκριση του ΔΣ της Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΚΕΘΙ συστάθηκε πριν από επτά περίπου χρόνια και σήμερα είναι το μόνο όργανο που εκπροσωπεί συνολικά τον χώρο του Ελληνικού Ελεύθερου Θεάτρου. Κινητήριος ιδέα για την δημιουργία της ήταν η ανάγκη να εκφραστεί και να εκπροσωπηθεί συλλογικά και σε πανελλαδικό επίπεδο ο χώρος των αστικών μη κερδοσκοπικών θιάσων (ΑΜΚΕ), οι οποίοι συνθέτουν το πιο δημιουργικό, δυναμικό και πολυπληθές κομμάτι του ελληνικού θεάτρου. Η ιδέα της ΕΜΚΕΘΙ έγινε άμεσα αποδεκτή από μεγάλο αριθμό θιάσων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, η Ένωση αριθμεί περίπου 90 θιάσους-μέλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΚΕΘΙ αποτελείται από τους: Αιμιλία Υψηλάντη-πρόεδρος, Άσπα Τομπούλη-αντιπρόεδρος, Χρύσα Καψούλη-γενική γραμματέας, Ντοντό Σαντοριναίου– αν. γραμματέας, Κώστας Δελακούρας, ταμίας, Ιωάννα Μακρή-αν. ταμίας, Νίκος Καμτσής και Μαίρη Ραζή, μέλη.

Συνημμένα:

ή κάντε κλικ ΕΔΩ για να τα κατεβάσετε όλα μαζί


  • Πληροφορίες – επικοινωνία:
    Άσπα Τομπούλη, Υπεύθυνη διοργάνωσης, τηλ: 6977-29.10.75, aspatombouli@gmail.com
    Δέσποινα Ερρίκου, τηλ: 6944 613 607, errikou@eexi.gr